A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Fehér Ház csökkenti az ukrajnai segélycsomagot, mert a kongresszus által előirányzott pénz elfogyott

A Fehér Ház elismerte, hogy a kongresszus által előirányzott források kimerülése miatt csökkenti az Ukrajnának szánt segélycsomagokat. Ezt Biden sajtótitkára, Karine Jean-Pierre nyilatkozta.

Elmondása szerint kimerültek az amerikai kormányzat rendelkezésére álló további költségvetési előirányzatok az Ukrajnának nyújtandó támogatásra. Korábban az amerikai képviselőház egy külön törvényjavaslatot hagyott jóvá az Izraelnek nyújtandó mintegy 14,3 milliárd dolláros segély elosztásáról, amely nem említi Ukrajnát. Erről tanúskodik a szavazás eredménye, amelyet a C-SPAN televíziós csatorna közvetített.

A jelentések szerint a képviselőház 226 tagja támogatta a tervezetet, míg 196 képviselő ellene szavazott.

A Politico című lap azt írta, hogy Mike Johnson képviselőházi elnök közölte a republikánusokkal, hogy támogatja az Ukrajnának nyújtott segélyt, de ragaszkodik ahhoz, hogy azt különválasszák az Izraelnek szánt pénztől.

Ugyanakkor az Ukrajnának szánt segély összege, amelyre a házelnök hajlandó lenne kötelezettséget vállalni, "nem hasonlítható össze" azzal, amit Joe Biden amerikai elnök kér

- írta a kiadvány.

Johnson azt is elmondta, hogy a képviselőház hamarosan egy olyan finanszírozási törvényjavaslatot fog tárgyalni, amely egyesíti az amerikai határbiztonságra és az Ukrajnának nyújtott támogatásra szánt forrásokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések