A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A bevándorlók szavazataival nyernének választást az amerikai demokraták


Egy friss elemzés szerint a 2024-es amerikai elnökválasztáson csaknem 24 millió honosított amerikai állampolgár szavazhat a választásokon – hívta fel a figyelmet a Breitbart amerikai hírportál.

A baloldali American Immigration Council nemrég közzétett elemzése rávilágított arra, hogy az amerikai bevándorlási politika és az évi több millió illegális migráns beengedése egyre inkább átrajzolja az ország politikai térképét. Mint írják az elemzésben, ahogy egyre több bevándorlót honosítanak és kapnak szavazati jogot, úgy egyre több politikai hatalmat szereznek. A demokrata politikusoknak nyilvánvalóan ez lehetett a célja a korlátlan bevándorlással.

Az előrejelzések szerint a bevándorló szavazók száma a következő évtizedben csak növekedni fog, és egyes államokban a külföldön született szavazók már most is képesek eldönteni a választásokat

– vélekednek.

Az elemzés azt mutatja, hogy 2024-ben minden tíz szavazásra jogosult amerikai állampolgár közül egy külföldön született állampolgár lesz. Említésre méltó, hogy a rendkívül szoros 2020-as elnökválasztást mindösszesen hétmillió szavazat döntötte el.

A csatatér államok közül Nevadában Joe Biden jelenlegi elnök csak körülbelül 33 500 szavazattal verte meg Donald Trumpot , valamint Arizonában 10 400 szavazattal, Georgiában közel 11 800 szavazattal, Pennsylvaniában körülbelül 81 600 szavazattal és Michiganben 154 000 szavazattal.

A szakértők véleményét és az eddigi tendenciákat figyelembe véve elmondható, hogy a külföldön született szavazók elsöprő többsége a Demokrata Pártra fog szavazni. A 2016-os elnökválasztáson Hillary Clinton a külföldön született szavazók voksának 64 százalékát nyerte el, míg Trump csak 31 százalékot kapott ezen csoporttól. 

2043-ra további 15 millió külföldön született szavazóval bővülhet az amerikai választók köre, ha a bevándorlás mértéke nem csökken. Közülük várhatóan körülbelül nyolcmillióan érkeznek láncmigráció útján, vagy  mert családtagjaik az Egyesült Államokban élnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések