A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

90 milliárd forintot kapnak a kórházak adósságrendezésre


Megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet, amelynek értelmében a kormány 90 milliárd forintot rendez a kórházak jelenleg mintegy 110 milliárd forintra becsült lejárt tartozásállományából. Az egészségügyi szolgáltatók a legalább 60 napon túl lejárt adósságuknak megfelelő működési támogatásra jogosultak.

A pénteken megjelent kormányrendelet szerint amennyiben az állami, egyházi tulajdonban álló, továbbá felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központ fekvőbeteg-szakellátó egészségügyi szolgáltató lejárt tartozásállománya 2023. szeptember 30-án meghaladta a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által 2023. január–augusztus időszakban kifizetett finanszírozásának három naptári napra jutó összegét, működési támogatásban részesül. 

Egy új, „Működési támogatás” soron jelenik meg mindez 90,225 milliárd forint összegben, ekkora lehet tehát az adósságrendezés mértéke.

Mivel működési támogatásról van szó, a november 30-áig kifizetendő összeg intézményi felújításra, beruházásra, fejlesztésre nem használható fel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések