A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

88 éves a szívtipró


A színészt azonban hiába tartották kora egyik szexszimbólumának, ez magánéletében és párkapcsolataiban nem köszönt vissza


Ragyogó napfény, a Rocco és fivérei, Napfogyatkozás, A párduc, A szamuráj, A medence vagy a Klein úr – csak néhány azokból a legendás filmekből, amelyekben Alain Delon szerepelt. A ma 88. születésnapját ünneplő francia színészlegenda nem csak tehetségével tűnt ki, hiszen a maga korában a férfi Brigitte Bardot-ként emlegették.

Alain Delon 1935. november 8-án látta meg a napvilágot Franciaországban, Sceaux-ban Alain Fabien Maurice Marcel Delon néven. Delon édesanyja, Edith Arnold egy gyógyszertárban dolgozott, édesapja, Fabien Delon egy mozi tulajdonosa volt. Szülei házasságának felbomlása után végül nevelőszülőkhöz került.

Delon nem csak a vásznon játszott rosszfiúkat, hiszen kamaszkorában állítólag vagy egy tucat iskolát megjárt problémás viselkedése miatt. Első filmszerepét 22 esztendősen kapta az 1957-es Amikor a nő zavarba jön című filmben, azonban az áttörés később érkezett. Végül az 1960-as Ragyogó napfény című filmben Delon meg tudta csillogtatni ösztönös tehetségét, és innentől nem volt megállás.

A színészt azonban hiába tartották kora egyik szexszimbólumának, ez magánéletében és párkapcsolataiban nem köszönt vissza. Szerelmi élete folyamatos csalódások és sikertelenségek sorozata volt. Egy interjúban erről úgy nyilatkozott, hogy a magánéleti kudarcainak okai a traumatikus gyerekkorában gyökerezhetnek.

Három gyermeke született, kétszer volt nős, és számos gyönyörű, híres nővel volt kapcsolata – köztük a Sissi-filmekből jól ismert Romy Schneiderrel, akire Delon a mai napig az élete szerelmeként szokott hivatkozni. Az 1958-as Christine című film forgatásán ismerkedett meg a színésznővel, akivel eleinte ki nem állhatták egymást. Végül 1959-ban tartották meg eljegyzésüket, amelyet azonban 1963-ban felbontottak. A jó viszony köztük később is megmaradt.

A színész 2019-ben agyvérzést szenvedett, amelyből apránként felépült ugyan, de azóta csak bottal tud járni. Többször is beszélt arról, milyen rosszul viseli a korral járó egészségügyi romlást, 2019-ben egy interjúban pedig azt is elárulta, hogy gondolkozik az eutanázián.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések