A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

100 emberrel akart végezni a halállistát író, anyagyilkos Levente

A 14 éves kamasz baltával gyilkolta meg anyját, akit a halállistájára is felírt

A 14 éves kamasz baltával gyilkolta meg anyját, akit a halállistájára is felírt. A bíróság előtt apja is felszólalt, aki megvédte fiát, olvasható a borsonline.hu-n megjelent cikkben. 

Tavaly december 12-én brutális mészárlás történt a Bács-Kiskun vármegyei csendes Fülöpjakabon. Az akkor 14 éves J. Levente sátáni tervet szőtt: miután édesanyja elment otthonról, ő iskola helyett hazalopódzott, egy baltával elbújt a sarokban, és ezzel sújtott le később hazatérő, mit sem sejtő édesanyjára, R. Szilviára.

300 kilométert menekült az anyagyilkos kamasz

Miután a szerszámmal kétszer fejbe verte anyját, a holttestet behúzta az ágyba, betakarta, a vért feltakarította, majd biciklire pattanva eltekert. Szilvia holttestét végül Levente hazaérkező nevelőapja, Mihály találta meg.

A zsaruk ezután azonnal a fiú keresésére indultak, de legnagyobb döbbenetükre a tinit végül a majdnem 300 kilométerre lévő borsodi településen, Sajókazán találták meg.

A fülöpjakabi közösséget sokkolták a történtek, mint akkor a Bors munkatársainak is elmondták: Mihály és Szilvia pár hónappal a történtek előtt érkeztek a településre, mindenki rendes, dolgos embernek ismerte őket, mind a ketten egy helyi lovardában dolgoztak.

Halállistát írt és a sátánról rajzolgatott Levente

Az előtte nevelőszülőknél élő fiút azonban csak később hozták magukkal, Levente nem sokkal brutális tette előtt érkezett a községbe. Beilleszkedni nem tudott: a helyiek szerint csak kerékpározott egész nap, az iskolából is gyakran lógott. Ekkor még nem tudták, hogy a fiú addigra sötét gondolatainak rabja lett: sátánista nézeteket vallott, a sátánról készített rajzokat, későbbi vallomásában pedig azt is bevallotta, hogy hangokat hallott.

Ezen kívül halállistát is írt, amelynek élére saját édesanyját helyezte, mi több, azt is megemlítette, hogy úgy vélte, ha 30 éves koráig 100 emberrel végez, üdvözülhet a lelke.

Elfogása után beismerte a gyilkosság tényét. Még a pszichológust is megrázta, hogy a fiú milyen szenvtelenül mesélt a borzalmakról. A tárgyaláson az ügyész meg is jegyezte, hogy tettét korát meghazudtoló hidegvérrel hajtotta végre.

Édesapja megvédte a bíróságon a gyilkos fiút

A tárgyalásra elment a fiú biológiai apja is, aki védelmébe vette a gyilkos kamaszt: elmondása szerint anyja súlyosan elhanyagolta érzelmileg Leventét, akinek amúgy is hányattatott gyerekkora volt, Szilvia ugyanis gyakran váltogatta partnereit, Leventét pedig sokszor hátrahagyta ilyenkor. Azt is hozzátette, hogy a kamasz kiskorában végignézte, ahogyan akkor 21 éves bátyja a szeme láttára vágta el a saját nyakát.

Levente az utolsó szó jogán is higgadtan beszélt: csupán azt hangsúlyozta, hogy kézzel nem ütötte meg az anyját.

„Egy szóval sem mondtam, hogy még élt, amikor betettem az ágyba. Az első és a második csapás közt nem telt el 3-4 másodperc sem, és bevallottam azt is, hogy azonnal meghalt. Nem áll meg, hogy fejszével a kezemben ütöm őt meg ököllel. A fejsze súlyára és hosszúságára tekintettel egy felnőtt ember is nehezen mozog"

− mondta a bíró előtt a kamasz. A bírónő végül 11 év, fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetést adott, de az ítélet egyelőre nem jogerős.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések