Hirdessen itt

Véres lövöldözés és késelés volt Bécsben, a rendőrség hajtóvadászatot indított


Az osztrák rendőrség közlése szerint szombaton késő este négy ember sérült meg lövések és késelés következtében Bécsben. A Kronen Zeitung információi szerint egy bandaháború eszkalálódott a fővárosban.- írja az Index.

Markus Dittrich rendőrségi szóvivő szerint a gyanúsítottak korábban két autóval menekültek. Nem sokkal később az autókat lefoglalták. Egy fekete Mercedesről és egy piros színű elektromos autóról van szó. Négy gyanúsítottat nem sokkal később letartóztattak – erősítette meg a hajtóvadászatot indító rendőrség késő este.

A sérülteket a bécsi hivatásos mentők sürgősségi orvosi ellátásban részesítették, és kórházba szállították. A rendőrségi szóvivő szerint legalább egy lőfegyver mellett szúrófegyvereket is használtak a támadók. Úgy tudni, hogy senki sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.


Az első információk szerint az erőszakos cselekmény hátterében valószínűleg a csecsenek és afgánok közötti konfliktus áll. A bűncselekmény indítékát még vizsgálják.

A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a lövöldözés helyszínére, amit lezártak. A lakosságot arra kérték, hogy kerüljék el a területet.

„A jogrendünket semmibe vevő bűnszövetkezeteknek nincs helyük az országunkban. Köszönetet szeretnék mondani a bécsi rendőrségnek, amely teljes gőzzel nyomoz e bűnözői csoportok után” – nyilatkozta szombat este Gerhard Karner osztrák belügyminiszter.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések