A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

V. Naszályi-botrány: vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség

Vesztegetés elfogadása gyanújával nyomoz a rendőrség a V. Naszályi Mártához köthető korrupciós botrányban – tudta meg a Magyar Nemzet. Az ügyben a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós tett feljelentést, aki az Indexnek azt állította, az I. kerületi polgármester védelmi pénzt kért tőle.

Hétfőn délelőtt robbant a hír, hogy védelmi pénzt kérhetett V. Naszályi Márta, az ajánlat ráadásul két cukrászdát is érintett, legalábbis ezt nyilatkozta a Ruszwurm cukrászda tulajdonosa az Indexnek. Szamos Miklós szerint a 2019-es önkormányzati választások előtt ajánlotta fel az I. kerületi polgármester, hogyha az üzletember fizet, akkor olyan szerződést kötnek vele, hogy ne lehessen kitúrni a cukrászdát. A polgármester azt is hangsúlyozta, hogyha a tranzakció nem történik meg, akkor nem védi meg. 

„A választások előtt azt ajánlotta, ha az anyagi támogatás megtörténik, akkor olyan szerződést kötnek velem, hogy ne lehessen innen kitúrni, még bűncselekménnyel sem. Az ajánlat két cukrászdát érintett: a Koronát és a Ruszwurmot.

A polgármester azt is hangsúlyozta: ha nem történik meg a támogatás, akkor nem véd meg. Tehát védelmi pénzt kért”
– mondta a cukrászdatulajdonos. Hozzátette: az ígéret úgy szólt, ha támogatja a baloldali polgármester kampányát, akkor olyan szerződést kötnek vele, hogy a cukrászdákat csak több száz millió forintért lehet elvenni. 

Az Index cikke arra is kitért, hogy konkrét összeg nem hangzott el a vesztegetési kísérlet során, a kontextus értelmében húsz-harmincmillió forint körüli összeg volt vélelmezhető – mondta Szamos Miklós. Az ügyben megkerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, tőlük azt a tájékoztatást kaptuk, hogy vesztegetés elfogadása bűntettének gyanúja miatt van folyamatban büntetőeljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

A polgármester tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt is elkövetett volna. 

(MNO)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések