A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Üzent a Hamász: felkészültek vagyunk, várunk rátok


Abu Obeida, a Hamász katonai szárnyának szóvivője kijelentette, hogy előrelépés történt a fogolycseréről szóló tárgyalásokban, de Izrael megakadályozta a megállapodást.

Voltak különböző tárgyalások a fogolycserével kapcsolatban, de Izrael nem vette őket komolyan. A nagyszámú foglyunk szabadon bocsátásának ára az lett volna, hogy minden palesztin rabot engedjenek ki az izraeli börtönökből

– mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a Hamásznak nincs kifogása az ellen, ha a foglyokat szakaszosan engedik szabadon, amennyiben Izrael így dönt.

Abu Obeida bírálta az arab országokat. „Nem várjuk el az arab országoktól, hogy mozgósítsák a hadseregüket, de még segélykonvojokat sem tudnak mozgósítani. Olyan gyengék és alárendeltek vagytok, hogy még humanitárius segélyt sem tudtok Gázába juttatni” – fogalmazott a Hamász szóvivője, aki szerint a terrorszervezet nem fél Izrael szárazföldi inváziójától.

Felkészültek vagyunk, és azt üzenjük az ellenségnek, hogy várunk rátok

– mondta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések