A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajnának nem tetszik Elon Musk felhívása a tűzszünetre


Mihajlo Podoljak, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egyik vezető tanácsadója kedden egy Telegram-posztban “katasztrofális hibának” nevezte Elon Musk messzemenő következményekkel járó felhívását, miszerint sürgős tűzszünetet kell kötni az ukrajnai konfliktusban egy nagyobb konfliktus elkerülése érdekében. 

Podoljak a csatornáján Musk legutóbbi javaslatát egyenértékűnek nevezte azzal, mintha Ukrajnát átadná Oroszország “kötelező nagyszabású népirtásának”, és azt közölte, hogy Ukrajna támogatásának megtagadása “elkerülhetetlenül a konfliktusok erőteljes növekedéséhez vezetne világszerte, a nemzetközi jog korszakának végéhez, a nemzetközi gazdaság összeomlásához és a gonosz erőinek diadalához”.

Az ukrán tanácsadó megjegyzései azután hangzottak el, hogy Musk kedden az X Spaces-en folytatott beszélgetésben kijelentette, hogy az USA “alva járva” megy a harmadik világháborúba azzal, hogy olyan országoknak megy neki, mint Oroszország, Irán és Kína.

Musk úgy vélte, hogy maga a civilizáció is veszélyben lehet, és hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államoknak azon kell dolgoznia, hogy megakadályozza a globális konfliktust.

Ennek érdekében felszólította az Egyesült Államokat, hogy állítsa helyre a normális kapcsolatokat Oroszországgal, és találjon ki egy módot a béke megteremtésére Ukrajnában, a háborút reménytelen helyzetnek nevezve.

A milliárdos megjegyezte, hogy nincs értelme annak, hogy naponta haljanak meg orosz és ukrán katonák, és hangsúlyozta, hogy az ukrán nép számára a tűzszünet az egyetlen kiút a konfliktusból, mivel Oroszország soha nem fogja feladni a területeit, Ukrajna pedig soha nem lesz képes kisebb hadseregével elfoglalni ezeket a területeket.

Musk felvetette, hogy a jelenlegi határvonal megfelelő állandó határ lehetne Oroszország és Ukrajna között, mivel szerinte Ukrajna oroszajkú területein nincs jelentős oroszellenes lázadás, ezért nincs sok értelme az Oroszországhoz tartozni akaró területeket Ukrajna részévé kényszeríteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések