A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tízezer embert csempészett az Egyesült Királyságba egy iráni származású férfi


Tavaly rekordszámú, összesen 45 755 személy, idén pedig eddig több mint 25 ezer ember érkezett a La Manche csatornán keresztül Angliába


Belgiumban 11 évre ítélték azt a 30 éves férfit, aki a brit rendőrség szerint egy Európára kiterjedő hálózat részeként 10 ezer embert csempészett az Egyesült Királyság területére – közölte szerdán a brit nemzeti bűnügyi ügynökség (NCA).

Az Iránból származó Hewa Rahimpur kelet-londoni otthonából irányította az embercsempész-hálózatot, amely megszervezte a migránsok útját Törökországból Nyugat-Európába, majd a francia partokról kis csónakokkal a La Manche csatornán át Angliába szállította a migránsokat.

Az NCA szerint Rahimpur letartóztatása nyomán rajtaütéseket hajtottak végre Európa-szerte, és csak Németországban 60 felfújható csónakot és több száz mentőmellényt foglaltak le.

A brit bíróság elrendelte a férfi kiadatását Belgiumnak, ahol a helyi ügyészek megállapították, hogy Rahimpur hálózata az átkelésre háromezer és hatezer font (1,27 millió és 2,55 millió forint) közötti összeget kért a migránsoktól.

További 19 személyt ítéltek 30 hónap és nyolc év közötti letöltendő börtönbüntetésre.

„Hewa Rahimpur letartóztatása idején embercsempész-hálózata az egyik legsűrűbb forgalommal rendelkező bűnszervezetek közé tartozott” – mondta Craig Turner, az NCA illetékes vezetője.

Tavaly rekordszámú, összesen 45 755 személy, idén pedig eddig több mint 25 ezer ember érkezett a La Manche csatornán keresztül Angliába.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések