A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tel-Avivban művérrel öntötték le a Likud párt székházát


Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök Likud pártjának székházát művérrel öntötték le, és a bejárathoz a Gázai övezetben fogva tartott emberek képeit ragasztották - jelentette a Times of Israel.


Egy tel-avivi épületet, amely a város kormányzó Likud pártjának székházaként szolgál, az éjszaka folyamán művérrel festettek be, nyilvánvalóan azt az üzenetet közvetítve, hogy az ország vezetése a felelős az október 7-i Hamász-mészárlás számos áldozatáért - írja a lap.

Az irodaépület bejáratához kollázsokat ragasztottak a Gázában a Dél-Izrael elleni támadás után fogva tartott túszok fotóiból" - jelentette a kiadvány pénteken.

Október 7-én reggel Izrael példátlan rakétatámadásnak volt kitéve a Gázai övezetből a palesztin Hamász mozgalom katonai szárnya által meghirdetett Al-Aksza áradat hadművelet részeként. Emellett a tömeges rakétatámadásokat követően a szervezet harcosai beszivárogtak a dél-izraeli határ menti területekre. Válaszul az Izraeli Védelmi Erők megindították a Vas-kardok hadműveletet a Hamász ellen a Gázai övezetben. A támadást követő napokon belül az izraeli hadsereg átvette az ellenőrzést a gázai határ közelében lévő összes település felett, és légicsapásokat kezdett indítani az övezetben lévő létesítmények, köztük polgári létesítmények ellen. Izrael emellett teljes blokádot hirdetett a Gázai övezet ellen: felfüggesztették a víz-, élelmiszer-, áram-, gyógyszer- és üzemanyag-ellátást.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések