A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovákia még ma felvonultatja haderejét a magyar határnál


Szlovákia hétfő este nagy erőket vonultat fel a Magyarországgal közös határán – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök és Matus Sutaj Estok belügyminiszter a szlovák Teraz hírügynökség szerint. Szlovákia a Gázai övezetben kialakult helyzet, valamint a lehetséges biztonsági fenyegetések miatt döntött így.

„Az embereknek egyszerre kell békésebben és biztonságosabban élniük annak fényében, ami a világban történik” – hangsúlyozta Robert Fico, hozzátéve:

Az illegális bevándorlás, ha nem figyelünk rá, a terrorista szervezetek megjelenését eredményezheti.

A Teraz szerint a miniszterelnök üdvözölte, hogy a szlovák minisztérium az illegális bevándorlás kezelését prioritásnak tekinti. Hozzátette, hogy a belügyminisztérium és a Szlovák Köztársaság fegyveres erői „elég nagy élőerőt és jelentős mennyiségű hadifelszerelést” telepítenek a teljes magyarországi zöldhatárhoz.

Sutaj Estok hangsúlyozta: a zöldhatár teljes körű védelmére törekednek. A szlovák minisztérium ehhez masszív személyi és technikai támogatást tervez bevetni. Kijelentette, hogy a helyzet világszerte rendkívül súlyos. A miniszter nagy illegális bevándorlási hullámra számít, ezért kérte a biztonsági tanács összehívását.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések