A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Svédország közölte, hogy megsérült egy vízalatti távközlési vezetéke


Svédország adatokat kapott az Észtország és Svédország között futó víz alatti távközlési vezeték károsodásáról – közölte Karl-Oskar Bolin polgári védelmi miniszter sajtótájékoztatón.


“Nem tudjuk felmérni, hogy mi okozta a kárt” – mondta. “Azt azonban kijelenthetjük, hogy ez a kár időben és térben közel esett a [Finnország és Észtország közötti] gázvezeték bejelentett károsodásához” – mutatott rá a miniszter.

Bolin rámutatott, hogy a kár helye nem svéd felségvizeken vagy gazdasági övezetben volt, hanem Észtországban. A két ország, valamint Finnország hatóságai szorosan együttműködnek a baleset okainak felderítésében – tette hozzá.

A Finnország és Észtország közötti tenger alatti gázvezeték üzemeltetését egy feltételezett szivárgás miatt függesztették fel. A finn hatóságok október 10-én sajtótájékoztatón közölték, hogy a gázvezeték október 9-én kora reggel felfedezett sérülése valószínűleg külső beavatkozás eredménye. Timo Kilpelainen, a Nemzeti Nyomozóiroda nyomozó főnöke elmondta, hogy a sérülés Finnország gazdasági övezetében, a Finn-öböl középső részén található.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések