A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Súlyos baleset Debrecenben: a fiatal sofőr 100-zal hajtott neki egy busznak


Pénzbüntetést kaphat a vétkes vezető.


Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a fiatal sofőr ellen, aki a város egyik forgalmas útszakaszán a megengedett 50 km/h sebességet jelentősen túllépve nekiütközött egy autóbusznak – tudatta az ügyészség keddi közlésében.

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 7-én 13 óra körüli időben személygépkocsival közlekedett Debrecenben, a járműben a jobb oldali első ülésen utasként szállította barátnőjét, a sértettet. A baleset helyén és időpontjában borult idő volt, azonban időjárási vagy egyéb körülmény hátrányosan nem befolyásolta az út, illetve az autóbusz láthatóságát.

A vádlott haladási irányában, az útszakaszon volt a helyi járatú autóbusz végállomása, illetve a buszforduló, amelynek a szervizútjáról szabályosan közlekedve kikanyarodott egy helyi járatú autóbusz. A vádlott azonban rendkívül nagyfokú figyelmetlensége miatt és azért, mert legalább 100 kilométer/óra sebességgel közlekedett, későn észlelte az útra felhajtó autóbuszt, és haladási sebességével nekiütközött a jármű csuklórészének, majd onnan a füves padkára sodródva állt meg.

A fiatal sofőr KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként az általa vezetett személygépkocsiban tartózkodó sértett 8 napon túl gyógyuló csonttöréses sérülést szenvedett, továbbá a vádlott is megsérült. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és hosszabb időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések