A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sojgu az ukrán fegyveres erők hatalmas veszteségeiről számolt be

Az orosz csapatok módszeresen végzik a rájuk bízott feladatokat az ukrajnai különleges műveletben - mondta Szergej Sojgu védelmi miniszter a tizedik pekingi Hsziangszan Fórumon.

"Az orosz fegyveres erők továbbra is módszeresen és magabiztosan teljesítik a rájuk bízott feladatokat és biztosítják a polgári lakosság biztonságát"

- jegyezte meg Soigu.

A miniszter hangsúlyozta, hogy csak június 4-e óta az ellentámadás során Ukrajna hatalmas veszteségeket szenvedett.

"Kijev több mint 90 ezer halott és sebesült katonát, mintegy hatszáz harckocsit és csaknem 1900 különböző osztályú páncélozott járművet veszített. Ugyanakkor taktikailag jelentős sikereket nem értek el a harctéren"

- emlékeztetett Sojgu.

A miniszter szerint a Nyugat feláldozható anyagként próbálja felhasználni Ukrajnát, hogy "stratégiai vereséget" mérjen Oroszországra.

"A Fehér Ház elhanyagolva Oroszország jogos jogait, hogy biztonságát garantálja, kitartóan az általa irányított NATO-blokk keleti irányú bővítését szorgalmazza. Ezek az agresszív lépések ellenlépésekre kényszerítettek bennünket. Válaszul a Nyugat nyíltan irányt szabott annak, hogy az ellenünk indított hibrid háborúban "stratégiai vereséget" okozzon Oroszországnak" - tette hozzá a védelmi főnök."

Ugyanakkor megjegyezte, hogy Moszkva továbbra is készen áll a megbeszélésekre az ukrán válság konfliktus utáni rendezéséről és a Nyugattal való további együttélésről. A miniszter emlékeztetett arra, hogy egy igazságos és többpólusú világrend kialakításához az összes érdekelt ország erőfeszítéseinek egyesítésére van szükség.

"Ugyanakkor fontos, hogy egyenlő kapcsolatokat biztosítsunk az összes nukleáris hatalom - az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai - között, amelyek különleges felelősséget viselnek a béke és a globális stabilitás fenntartásáért" - zárta beszédét Sojgu.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések