A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Simicskó: Szörnyű látni, hogy a fiatalok reggeliként tekintenek az energiaitalra


Sajnos már egészen fiatalok körében elterjedt az energiaitalok rendszeres fogyasztása, amely a pedagógusok tapasztalatai szerint az iskolában is hátrányosan hat a diákok koncentrációjára, viselkedésükre, sőt a személyiségükre is, orvosi vélemények szerint pedig rendkívül káros főleg egy fejlődő fiatal szervezet számára – közölte a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője pénteken az MTI-vel.

Simicskó István szerint nagyon komoly kérdésre kerülhet végre pont, ha az Országgyűlés elé kerül a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőink javaslata. Hozzátette, az energiaitalok fogyasztása extrém esetben már tragédiát is okozott.

Az energiaitalok fogyasztása megnöveli a különböző szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának esélyét, rendszeres fogyasztásuk függőséghez is vezethet, ráadásul hosszú távon a pszichés állapotunkra is jelentős hatással lehetnek ezek az italok. Pedagógusaink ezeket a jeleket már napi szinten látják

– fejtette ki.

„Rendkívül szomorúnak tartom, hogy a legtöbb fiatalnak fogalma sincs, hogy amikor egy italt elfogyaszt, mit is juttat be a szervezetébe. Nem is beszélve arról, hogy milyen mennyiségben, mekkora adagokban. Szörnyű látni, hogy kora reggel az iskolába menet fiatalokat lehet látni, hogy kezükben energiaitallal várnak a villamosra, vagy buszra, és mintegy reggeliként tekintenek rájuk” – fogalmazott Simicskó István.

Hozzátette: a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselőcsoportja abban hisz, hogy a fiataljaink jelentik a jövőt, ezért minden olyan javaslatot, mely a gyermekeinek védelméről szól, támogatni fogja a parlamentben.

Szerinte első helyen a gyermekek egészségét kell szem előtt tartanunk a döntés meghozatalakor, így felelősen gondolkodó emberként, szülőként arra a következtetésre jutottunk, hogy az energiaitalok forgalmazását és hozzáférhetőségét korlátozni szükséges a 18 év alatti fiatalok számára.

Korábban a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) adott ki közleményt arról, hogy az energiaitalokat dohányboltokba száműznék, pár nappal ezelőtt pedig a szintén kormánypárti Hollik István és Nacsa Lőrinc beszélt arról, nem engednék, hogy 18 év alattiak energiaitalt vegyenek és igyanak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések