A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rettegnek a franciák a ma esti válogatott meccs előtt


Franciaország megduplázza a rendőri jelenlétet a skótok elleni találkozóra, a kormány növeli a biztonságot a brüsszeli lövöldözés után.

A francia belügyminiszter egy rádióinterjúban azt mondta, hogy a kedd esti Franciaország-Skócia labdarúgó-mérkőzésen a Brüsszeltől nagyjából 100 kilométerre fekvő Lille városában megduplázzák a biztonsági intézkedéseket.

Az UEFA közölte, hogy kedden minden Euro 2024-es selejtezőmérkőzésen egy perces néma csendet tartanak a Brüsszelben meggyilkoltak emlékére.

Gerald Darmanin francia belügyminiszter bejelentette, hogy az eredetileg tervezettnél kétszer több rendőr lesz a mérkőzésen, emellett megerősítik a katonai jelenlétet a határon.


Azt mondta: "A brüsszeli merényletet követően azonnal kértem a határon lévő csapatok megerősítését. Ezenkívül megduplázzuk a ma esti lille-i mérkőzésre mozgósított rendőrök és csendőrök számát".

Hétfő este a belga-svéd Európa-bajnoki selejtező előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak. A mérkőzés 1-1-es állásnál, a szünetben a svéd válogatott kérésére félbeszakadt, a belgák elfogadták a döntést. A rendőrség később azonosította, majd kedd reggel le is lőtte az elkövetőt, aki egy 45 éves tunéziai férfi volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések