A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrt rúgott fejbe egy román férfi Sopronban, őrizetbe vették


A gyanú szerint október 5-én hajnalban egy középkorú román férfi a vele szemben Sopron belvárosában intézkedő rendőr irányába ütött, majd egy társasház bejáratánál állva, a lépcsőről kétszer fejbe rúgta – írja közleményében az ügyészség.


A rúgások következtében a rendőr arccsont zúzódást szenvedett. A sérülés nyolc napon belül gyógyulónak minősül.

A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoznak, indítványozták letartóztatását. A támadóról kiderült, hogy külföldi állampolgár, magyarországi tartózkodási hellyel nem rendelkezik. Állandó lakcíme Romániában van, Magyarországon tartózkodásának célja nem ismert.
 
A férfi által elkövetett bűncselekményt a törvény egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetheti. A támadót azért vették őrizetbe, illetve azért kezdeményezték letartóztatását, mert attól tartanak, hogy a férfi elrejtőzik, elmenekül a hatóságok elől. „Jelenléte csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható” – írja a közlemény.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések