A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pressman és korábbi munkahelye tagadja a vádakat: a nagykövet nem dolgozott orosz oligarchának


A médiában felröppent hírek szerint David Pressman amerikai nagyköveti kinevezése előtt ügyvédként segíthetett kibújni a szankciók alól az egyik leggazdagabb orosz oligarchának, Mihail Prohorovnak.

A Jenner & Block nyilatkozatában határozottan tagadta, hogy Pressman vagy az iroda bármely más munkatársa valaha is Mihail Prohorov orosz oligarchának dolgozott volna. A nagykövet maga is azt mondta, soha nem dolgozott orosz oligarchának.

A múlt héten mi is beszámoltunk róla, hogy bár Pressman a magyar kormányt kritizálja, amiért az nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat, valószínűsíthető, hogy Pressman nagyköveti kinevezése előtt, még ügyvédként segített Mihail Prohorov orosz oligarchának kibújni a szankciók alól. 

Az amerikai nagykövet az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta:

„A kormánynak és a médiapropagandistáiknak talán nehezükre esik ezt megérteni, mivel a saját karrierdöntéseik talán másmilyenek voltak, mint nekem, de én soha nem dolgoztam orosz oligarchának, és soha egyetlen rubelt sem kaptam orosz oligarchától.”

Később a követség egyik sajtósa is megerősítette lapunknak, hogy Pressman karrierje során nem vett részt semmi olyan munkában, „amely Mihail Prohorovot vagy az ellene hozott szankciókat érintette volna.”

Lee Wolosky, a Jenner & Block peres ügyek osztályának társigazgatója azt nyilatkozta:

„Irodánk munkája Ellen Pinchukkal kizárólag családjogi ügy volt, amelyben az ügyfél közvetlen családtagjain kívül senki más nem volt érintett. Soha nem dolgoztunk Mihail Prohorovnak semmilyen, szankciókkal kapcsolatos vagy egyéb ügyön.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések