A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pankotai Lili: Én egyetlen tüntetés szervezésében és lebonyolításában sem vettem részt


Forgács István szerint a tüntetéseket sokan unatkozó belvárosi gyerekek hóbortjának látják, akik maguk mellé szednek néhány száz DK-s nyugdíjast.  

Az ötlet jó, a kezdeményezést támogatni kell, fontosabb kérdéseket tesznek fel, mint az elmúlt évek népszavazásai során, de nincsenek meg a források, a struktúra a normális lebonyolításához, emiatt nem lesz hiteles az eredmény, rengeteg helyre nem fog eljutni, sokan nem fognak úgy informálódni, ahogy kellenejelentette ki Pankotai Lili 

a Magyar Jelen Nyílt Sisak című műsorában.

Forgács István felzárkóztatáspolitikai szakértő viszont állítja, ő tájékozódik, figyeli a belpolitikai fejleményeket, de ő itt, a fővárosban sem látja, hogy ennek a népszavazásnak mi az értelme, mire céloz, mennyire eldöntendő kérdéseket tartalmaz, tehát távolabb Budapesttől még nehezebben értik meg az emberek.

Miután a diáktüntetések egyik meghatározó szereplője felolvasta a népszavazási kérdéseket, Forgács István megkérdezte, ő ott volt-e, amikor összerakták ezeket a kérdéseket, szerinte ugyanis túl bonyolultak, némelyekről nem is lehetne megkérdezni az embereket.. 

Pankotai azt válaszolta, hogy nem, és ő egyetlen tüntetés szervezésében, lebonyolításában sem vett részt, 

csak annyit szokott tenni, hogy megkeresi a szervezőket, hogy elmondhatja-e a szövegét, de ennél tovább ő sohasem ment.

Az aktivista kijelentette, mindenhonnan azt kapják, hogy ők lefizetett ügynökök lennének vagy politikai érdekeket szolgálnának ki, miközben erről szó sincs. Arra a felvetésre, hogy amikor ő meghívja a fiatalokat a Karmelita kolostorhoz a Momentumhoz, az már politikai szál, visszakérdezett, hogy ezzel mi a baj. Forgács István úgy véli, 

Szó volt a műsorban arról is, hogy a Tanítanék Mozgalom, a Fővárosi Önkormányzat és több mint egy tucatnyi oktatási civil szervezet hirdetett tüntetést az Oktogonra október 23-ára. Éles vita alakult ki Pintér Sándor szegregációellenes törvényjavaslatáról, ami alapján kvótaszerűen osztanák szét a hátrányos helyzetű gyerekeket az iskolákban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések