A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Palesztinpárti tüntetés lesz Budapesten is


Budapesten egy palesztinbarát szervezet péntekre szimpátiatüntetést szervezett a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közben kijelenetette:

„A terrorizmus elfogadhatatlan, Magyarország Izrael mellett áll.”

Tegnap írtuk meg, hogy

A HAMÁSZ VOLT VEZETŐJE A VILÁGON ÉLŐ ÖSSZES MUSZLIMOT FELSZÓLÍTOTTA: TILTAKOZZANAK IZRAEL ELLEN, ÉS CSATLAKOZZANAK A HARCUKHOZ.

A deklaráció szerint Jordánia, Szíria, Libanon és Egyiptom kormányainak és népeinek még nagyobb kötelessége támogatni a palesztinokat.

„Jordánia törzsei, Jordánia fiai, Jordánia testvérei, ez az igazság pillanata, és a határok közel vannak hozzátok, mindannyian tisztában vagytok a felelősségetekkel” – írta Meshaal.

Szó szerint az alábbi kijelentést tette: „Minden tudósnak, aki dzsihádot tanít, mindenki, aki tanít és tanul, ez a pillanat (az elméletek) alkalmazásának pillanata" – fogalmazott Meshaal. (Az idézett szöveg angolul így hangzik: „To all scholars who teach jihad... to all who teach and learn, this is a moment for the application (of theories)”).

Budapesten is pénteken demonstrálnak

Mint írják, Budapesten, a Külügyminisztérium előtt mégis most látja fontosnak a csoport, hogy Gáza "bátor" embereivel szolidarítson, és Gázát a büszkeség és az igazság szimbólumának meri nevezni, felszólítva az "ellenállás jogáért" való küzdelemre.

A hazai zsidó szervezetek tiltakoznak az esemény ellen. arra kérik a kormányt: ne engedélyezzék a pénteki palesztinbarát megmozdulást.

A KORMÁNYZATI TÁJÉKOZTATÁSI KÖZPONT AZ INDEX KÉRDÉSEIRE AZT VÁLASZOLTA, HOGY „A TERRORIZMUS ELFOGADHATATLAN, MAGYARORSZÁG IZRAEL MELLETT ÁLL.”

Bécsben is volt tegnap palesztinpárti megmozdulás. A hatóságok betiltották, de a hívek mégis megjelentek. Továbbá Brüsszelben és Antwerpenben is felvonultak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések