A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán Viktor: A legfontosabb, hogy legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak (videó)


A magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.


A kormányfő - aki vasárnap utazott Pekingbe - elmondta: délelőtt Hszi Csin-ping kínai elnökkel tárgyalt a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról, délután pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel volt találkozója.

Orbán Viktor úgy értékelt: Európában ma mindenkit egy kérdés foglalkoztat, hogy lesz-e tűzszünet Ukrajnában.

„Nekünk, magyaroknak és egész Európának az volna a legfontosabb, hogy a szomszédunkban legyen vége a menekültáradatnak, a szankcióknak és a harcoknak” - hangsúlyozta.

A miniszterelnök ugyanakkor úgy fogalmazott: a válasz, amit az orosz elnöktől kapott, „a legkevésbé sem volt megnyugtató”.

Kijelentette: ennek tudatában kell alakítani a következő hónapokban Magyarország lépéseit.

„Nekünk, magyaroknak éppen ezért fontos, hogy a háború ellenére is fenn tudjuk tartani a magyar-orosz együttműködést az energia és egyéb gazdasági kérdések területén” - mondta Orbán Viktor.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések