A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Önálló minisztériumot kap Navracsics Tibor


Tárgyalnak Orbán Viktor miniszterelnökkel a közigazgatási és területfejlesztési önálló tárcáról, január elsejétől lesz várhatóan miniszterként ez az új portfóliója – nyilatkozta Navracsics Tibor az atv.hu-nak. Azt is elmondta: változatlan marad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre is.


Navracsics Tibor az atv.hu-nak azt nyilatkozta, hogy önálló tárcája lesz, minden bizonnyal a közigazgatásért és a területfejlesztésért felel majd. Munkatársunk kérdésére elmondta: erről már tárgyaltak a miniszterelnökkel, és január elsejétől lehet új miniszteri portfóliója.

Változatlan marad az EU-s forrásokkal kapcsolatos hatásköre is – jelentette ki a kérdésünkre.

A Magyar Hang írta meg azt szombat este, hogy kormányátalakítás várható, amelynek keretében Navracsics Tibor saját, a közigazgatásért felelős miniszteri tárcát kaphat. A cikk szerint ennek során a jelenleg a területfejlesztésért felelős Navracsics Tiborhoz kerülne a Miniszterelnökségről a közigazgatási portfólió és a Gulyás Gergely vezette tárca a jövőben politikai feladatokat látna el.

Navracsics Tibor – aki korábban uniós biztos volt – a 2010-ben megalakult Orbán-kormányban miniszterelnök-helyettesként és igazságügyminiszterként a közigazgatásért is felelt. Most területfejlesztési tárca nélküli miniszter és három államtitkárral, Latorcai Csaba miniszter-helyettessel, Ágostházy Szabolcs európai uniós fejlesztésekért, valamint Mayer Gábor területfejlesztésért felelős államtitkárral dolgozik.

A Miniszterelnökségen György István felel államtitkárként a területi közigazgatásért, Potápi Árpád a nemzetpolitikáért, Révész Máriusz az aktív Magyarországért, Soltész Miklós pedig egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért.

Gulyás Gergely és György István szeptember 18-án ott voltak a Karmelitában, amikor Orbán Viktor miniszterelnök megbeszélést tartott az újonnan kinevezett főispánokkal, a Csongrád-Csanád vármegyei Salgó Lászlóval és a Fejér vármegyei Tanárki Gáborral. A főispánok ugyan egy hivatalt vezetnek, de nem hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk – idézte akkor a kormányfő szavait Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Varga Judit távozása után a miniszterelnök Bóka Jánost nevezte ki európai uniós ügyekért felelős miniszterré. Navracsics Tibor hatáskörét, ami a brüsszeli, uniós forrásokért folytatott tárgyalásait illeti, nem változott a munkamegosztás, szeptember elején például közösen utaztak Brüsszelbe tárgyalni az Európai Bizottsággal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések