A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nyereményjátékkal csalt ki pénzt emberektől egy kaposvári csaló


Egy férfi azzal hívott fel embereket, hogy az egyik mobilszolgáltató játékán telefont és pénzt nyertek. Ezek után elérte, hogy a tudtukon kívül pénzt utaljanak neki azokra a bankszámlákra, amiket az ismerősei nyitottak, hogy tisztára mossák a pénzt. A csaló társai ellen vádat emelt az ügyészség.


A jelenleg Ausztriában letartóztatásban lévő férfi és az élettársa hozzáférést adott a csalónak a nő egyik ismerősének a bankszámlájához azért, hogy a csalással szerzett pénzt oda tudják utalni az átvert emberek. A férfi ugyanezzel a céllal nyitott egy másik számlát a saját nevére.

A csaló két embert vert át egy kitalált nyereményjátékkal. 

Azt hazudta, hogy az egyik mobilszolgáltató játékán drága telefont és pénzt nyertek. Ezek megszerzéséért rávette őket, hogy a tudtukon kívül utaljanak pénzt a bankszámlákra. 

Az egyikük hét számjegyű összegként az aznapi dátumot adta meg, így több mint 2 millió forintot utalt el akaratán kívül. A másik személy az összeghez azt írta, hogy 1234567, mert azt hitte, hogy az egy biztonsági kód.

Az utalások után után a csaló, valamint a pár ismerőse, aki nem tudott a csalásokról, egy kaposvári bankban felvették a pénzt. 

Ezzel a módszerrel a csaló közel 4 millió forintot szerzett meg.
Az ügyészség pénzmosás miatt emelt vádat a pár ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre a többszörösen büntetett előéletű férfit, a nőt pedig felfüggesztett börtönbüntetésre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések