A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Netanjahu: Ez a második függetlenségi háborúnk


„Egyhangúlag jóváhagytuk a szárazföldi invázió kiterjesztését. A célunk egyetlen: legyőzni a gyilkos ellenséget. Kijelentettük, hogy soha többé” – mondta Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök egy televíziós interjúban.

A háborút Izrael „második függetlenségi háborújaként” jellemezve Netanjahu azt is mondta, „a háború első heteiben hatalmas légicsapásokat indítottunk, amelyek súlyos csapást mértek az ellenségre. Sok terroristát likvidáltunk. Azonban még csak az elején tartunk. A Gázai övezeten belüli harc nehéz és hosszú lesz.

Ez a második függetlenségi háborúnk”.

Yoav Gallant izraeli védelmi miniszter kijelentette, hogy a Hamász iszlamista fegyveres csoport elleni hadjárat addig folytatódik, amíg új parancsot nem kap, Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke pedig azt mondta, Hamász elleni háború szárazföldi hadműveletet igényelnek az övezeten belül. „Az IDF szárazföldi erői jelentős és összetett műveletet hajtanak végre” - mondta.

(The Guardian)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések