A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Netanjahu bejelentette: döntöttünk, elindulunk a gázai övezetbe


Az izaeli miniszterelnök televíziós beszédében bejelentette, hogy a vezérkari főnökkel egyetértésben döntöttek a támadás időpontjáról.

A hadművelet célja

a Hamász uralmának megsemmisítése és a több mint 220 túsz kiszabadítása lesz.

Netanjahu az időpontot nem hozta nyilvánosságra, de elmondta:

"Szárazföldi invázióra készülünk, de azt nem árulhatom el, hogy mikor és hogyan, és nem kívánom részletezni azokat a szempontokat a döntés mögött, amelyeknek a nagy részéréről a közvélemény nem is tud."

Ez utóbbi megfogalmazás arra utalhat, hogy az izraeli hadsereg felkészül egy többfrontos háborúra is, amennyiben északról a Hezbollah is bekapcsolódik a Hamász oldalán.

A Wall Street Journal ma arról írt, hogy Washington azt kérte az izraeli kormánytól, hogy addig várjanak a támadással, míg az amerikai hadsereg befejezi a térségben a légvédelmi rendszereinek a telepítését. 

Ez szintén azt jelzi, hogy az Egyesült Államok is tart a konfliktus kiszélesedésétől. A jemeni húszi lázadók a múlt héten négy rakétát lőttek ki az izraeli Eilat irányába, amelyek egyenként több mint 400 kg-os robbanófejjel voltak felszerelve. 

Ezeket a rakétákat, valamint további 15 drónt az amerikai haditengerészet légvédelmi alakulta lelőtte.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések