A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németország: Dávid-csillagokat festettek berlini házakra


Ismeretlenek elkezdtek Dávid-csillagokat festeni berlini házakra, ahol zsidók élnek. Erről az izraeli és a német média is beszámolt.

Nem tudni, hogy hány ilyen jel került fel a házakra, de legalább három épületről készült fotó jelent meg a közösségi oldalakon, amelyekre a szimbólumokat festették. A városban élő zsidók szerint egyre nagyobb az ellenségeskedés a palesztinbarát bevándorlók részéről.

A német média emlékeztet arra, hogy a holokauszt idején a nácik Dávid-csillaggal jelölték meg a zsidó házakat és ingatlanokat.

Az egyik esetben egy nő a Berliner Morgenpostnak elmondta, hogy csütörtök este egy Dávid-csillagot talált a házára felfestve. Ugyanakkor egy medált visel ezzel a szimbólummal, és Izrael-párti információkat posztol a közösségi médiában. Azt mondta, nem tudja, ki rajzolta a Dávid-csillagot - bárki lehetett, a szomszédoktól kezdve a futárokig.

Azt a sok német barátja által megfogalmazott feltételezést is visszautasította, hogy egy ilyen szimbólummal az Izraellel való szolidaritást akarták kifejezni.

Egy másik Yael nevű nő, aki nyolc éve él Berlinben, az Izrael Hayomnak elmondta, hogy látott egy graffitit egy lakóhelye közelében lévő épületen, azon az úton, amelyen a fia iskolába jár.

A német rendőrség közölte, hogy vizsgálatot indított a graffitivel kapcsolatos incidensek miatt, és a zsidó közösségi helyek körül megerősítették a biztonsági intézkedéseket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések