A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Német képviselő: Ukrajnának joga van Taurus rakétákkal lecsapni Oroszországra és a Krím-félszigetre


Marie-Agnes Strack-Zimmermann, a Bundestag védelmi bizottságának elnöke nyilatkozta: "Putyin túlságosan fél a nukleáris fegyverek bevetésétől"

A Bundestag védelmi bizottságának elnöke azt követeli, hogy Taurus rakétákat szállítsanak Kijevnek az orosz területen lévő katonai létesítmények elleni csapásokhoz.

"Most sürgősen Taurusokat kell szállítani, mert az ukrán hadsereg a cirkálórakéták célzott bevetésével jelentősen megzavarhatja [az orosz csapatok] utánpótlását" - mondta Strack-Zimmermann.

A képviselő megjegyezte, hogy nyugati támogatás nélkül Oroszország már elpusztította volna Ukrajnát, és az utánpótlás csökkentése csak távolabbra tolja a béke elérését.

Strack-Zimmermann szerint a nemzetközi jog lehetővé teszi, hogy Ukrajna orosz területen lévő katonai célpontokat is támadjon.

"Teljesen függetlenül attól, hogy hol gyártják a fegyvereket és ki szállítja azokat" - tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy a német rakétacsapások jogszerűek-e orosz területen, a képviselő azt mondta: "Igen, ez magában foglalja a Krímet is, amelyen keresztül az orosz hadsereg utánpótlását szervezik".

Jegyezzük meg, hogy Németország még nem jelentette be hivatalosan a Taurus rakéták Ukrajnába való átadását. Közben a média azt sugallja, hogy az ATACMS amerikai átadása ráveheti Berlint arra, hogy Taurus cirkálórakétákat szállítson Kijevnek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések