A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Négy nappal Orbán után Kamu Geri is kijelentette, hogy Budapesten szó sem lehet a Hamász melletti tüntetésről

Az alkalmatlan főpolgármester a budapesti rendőrfőkapitánnyal egyeztetett az aktuális rendészeti ügyekről.

„Budapesten nincs, és nem is lesz helye a terrorizmust, így az izraeli vérontásért felelős Hamászt támogató bármiféle demonstrációnak. Ez nem vitakérdés, ez nem mérlegelés kérdése, ez meggyőződés. Budapest nemet mond a terrorra, nemet mond a terrort bármilyen módon relativizálni akaróknak is” – írta Karácsony Gergely a Facebookon, miután megbeszélést folytatott a fővárosi rendőrfőkapitánnyal, Terdik Tamás vezérőrnaggyal és ebben a kérdésben egyetértettek.

A megbeszélésen szóba került, hogy a józsefvárosi közbiztonság erősítése egyértelműen az állam, a rendőrség feladata, illetve felmerült a sebességmérő kamerák kihelyezésének kérdése is.Karácsony Gergelynek a Hamász melletti tüntetéssel kapcsolatos bejelentése négy nappal azt követően született, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjújában már közölte, hogy

„Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni.”

Orbán Viktor azt követően tette ezt a kijelentést, hogy egy magánszemély 2023. október 13-ára jelentett be tüntetést a palesztinok mellett, amit a II. kerületben, a Külgazdasági és a Külügyminisztérium épülete előtt tartottak volna, ám a miniszterelnök irányadó megszólalását követően a rendőrség ezt betiltotta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések