A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindenféle hűtés nélkül szállított több száz kilogramm húst a román sofőr


Kapásból közel egymillió forint bírságot kapott az a román sofőr, akinek furgonját Hegyeshalomnál állították meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai, és még vár rá pár eljárás és büntetés – számolt be a VG.


Négyszáz kilogramm nyers húst, tojást, adózatlan alkohol- és dohányterméket is találtak a pénzügyőrök abban a járműben, amelyet a sztráda győri szakaszán állítottak meg. A plafonig töltött autó a mérlegen is megbukott, mert 3860 kilogrammal többet nyomott a megengedett súlynál. Az autót vezető 37 éves férfi azt mondta, hogy a dohány és az alkohol a sajátja, a többi árut postacsomagként szállítja Írországba – írták.

A hűtés nélküli nyers hús és a jelöletlen tojás miatt a pénzügyőrök értesítették a Nébih munkatársait, akik azonnal elrendelték a szabálytalanul szállított élelmiszerek megsemmisítését, az egyenruhások pedig a jövedéki termékeket foglalták le – írták.

A sofőr a 110 százalékos túlsúly miatt 650 ezer forint közigazgatási bírságot kapott, jövedékitörvény-sértésért is felelnie kell, valamint az élelmiszerek megsemmisítési költsége is őt terheli.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések