A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mészáros Lőrinc bankholdingja veheti meg a Fundamenta-Lakáskasszát


Az MBH Bank veheti meg a Fundamenta-Lakáskasszát, amivel Mészáros Lőrinc bankholdingja nem csak a magyar piac második legnagyobb bankja lesz, de nagyobb lakástakarékkal is fog rendelkezni, mint a listavezető OTP Bank.


A HVG értesülései szerint eredményesen zárultak azok a tárgyalások, amelyeket a Fundamenta-Lakáskassza Lakástakarékpénztár többségi német tulajdonosai kezdeményeztek a magyarországi leányvállalat értékesítéséről.

A lap úgy tudja, a legkedvezőbb ajánlatot az MBH Bank adta azokon a tárgyalásokon, amelyeket a lakástakarékpénztár többségi német tulajdonosa, a Bausparkasse Schwäbisch Hall AG kezdeményezett az év elején a potenciális vevőkkel.

Az egyezkedés végső fázisában Mészáros Lőrinc bankholdingja mellett már csak az Erste Bank Hungary Zrt. volt versenyben, de a lap forrásai szerint az MBH győzött. A szerződés aláírásával napokon belül nyilvánosságra is hozzák a tulajdonosváltást.

Az MBH ezzel már nem csak az ország második legnagyobb pénzintézete lesz az OTP után, hanem ugyanúgy rendelkezni fog egy lakástakarékpénztárral, mint az OTP Bank. Lakástakarékja még nagyobb is lesz, mint az OTP-é.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések