A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meloni üzent a magyaroknak és a lengyeleknek


Giorgia Meloni olasz kormányfő megérti, hogy az EU-csúcson másképp döntött Magyarország és Lengyelország a migrációs kérdésekben, mert a földrajzi elhelyezkedésükből adódóan más problémákkal küzdenek.

„Magyarország és Lengyelország megérti az olasz álláspontot, és szeretném azt üzenni, hogy én is tökéletesen megértem az ő döntésüket. Ez nem árt az országok közötti kapcsolatoknak és együttműködésnek"

– hangsúlyozta Giorgia Meloni olasz kormányfő azt követően, hogy az EU-csúcson Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki is elutasította a migrációs helyzet kezelésével kapcsolatos terveket.

Meloni a lengyel lapok beszámolói alapján azt mondta, Olaszország azért támogatta a menekültügyi paktumot, mert az új szabályok még mindig jobbak lennének, mint az eddigiek.

Ám azt is hozzátette, hogy az olaszok helyzete földrajzi okokból eltér a magyar és a lengyel problémáktól, ezért döntöttek másképp, de tökéletesen megértik egymás álláspontját.

Ezt az Il Foglio úgy fordította le, hogy Meloninak magyarázkodnia kellett Orbán Viktor miatt…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések