A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lezárták a nyomozást a három antifa ellen, akik viperával vertek embereket Budapesten

Hat másik embert még keresnek a rendőrök.

Három gyanúsított esetében lezárták a nyomozást abban az ügyben, amelyben egy külföldiekből álló antifa-csoport február 9. és 11. között kilenc emberre támadt rá Budapest utcáin.

A police.hu beszámolója szerint a támadások során négyen súlyos, öten könnyű sérülést szenvedtek. Az elkövetők ruházatuk alapján választották ki a "szélsőjobboldalinak" tűnő áldozataikat, követték őket, majd egy általuk alkalmasnak ítélt helyen rájuk támadtak. A nyomozók február 11-én a Kitörés Napja nevű gyűlés helyszínének közelében ismerték fel a három feltételezett elkövetőt - egy 29 éves német férfit, valamint egy 26 éves német és egy 38 éves olasz nőt -, akiket még aznap elfogtak a rendőrök. Ruházatuk átvizsgálatakor viperát, gumiborítású kalapácsot, illetve gázspray-t is találtak náluk.

Ugyan a rendőrségi közlemény nem nevesíti, de valószínűleg azokról lehet szó, akik Gazdagréten is viperával támadtak egy férfire, aki súlyos sérülésekkel került kórházba.

Az olasz nőt bűnszervezetben, bűnsegédként elkövetett életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, a német férfit és a szintén német nőt bűnszervezetben részvétellel gyanúsítja a rendőrség. Közülük ketten letartóztatásban vannak, egyikük pedig bűnügyi felügyelet alatt áll. A vallomást valamennyien megtagadták, a rendőrség az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

A támadássorozat felderítésére a rendőrség külön nyomozócsoportot hozott létre, amely hat másik feltételezett elkövetőt is azonosított, ellenük elfogatóparancsot adott ki. Később további nyolc ember is a nyomozók látókörébe került, velük szemben már nyomoznak.

A támadások közül az első február 9-én a Fővám téren, a második egy nappal később Gazdagréten, majd még aznap éjjel a belvárosban a harmadik, végül pedig másnap hajnalban a Mikó utcában volt a negyedik. A támadásokat egy magyarokból és külföldiekből álló, antifasiszta társaság hajtotta végre, találomra kiválasztott emberek ellen. Már akkor úgy tűnt, olyanokra támadhattak, akikről feltételezték, hogy a Kitörés Napjára érkeztek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések