A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lavrov: a Gáza elleni izraeli légitámadások sértik a nemzetközi jogot!


„Ha Gázát lerombolják és a 2 millió lakosát elűzik, az több évtizedes, ha nem évszázados katasztrófához vezet” – figyelmeztetett Oroszország külügyminisztere.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szerint a Gázai övezet elleni légitámadások sértik a nemzetközi jogot, és megvan annak a veszélye, hogy évtizedeken át húzódó katasztrófához vezetnek.

Szergej Lavrov erről a BelTA fehérorosz állami hírügynökségnek adott interjúban beszélt, amelyet szombaton tettek közzé.
„Amikor elítéljük a terrorizmust, kategorikusan elutasítjuk, hogy valaki a nemzetközi humanitárius jog normáit megsértve reagáljon a terrorizmusra, beleértve azt, hogy válogatás nélkül támadjon olyan célpontokat, ahol köztudottan polgári személyek vannak jelen, közöttük a foglyul ejtett túszok” 
 – jelentette ki Szergej Lavrov.
Lehetetlen elpusztítani a Hamász iszlamista palesztin szervezetet anélkül, hogy elpusztítanák Gázát a civil lakosainak többségével együtt – tette hozzá az orosz külügyminiszter.

„Ha Gázát lerombolják és a 2 millió lakosát elűzik, mint ahogyan egyes izraeli és külföldi politikusok javasolják, ez több évtizedes, ha nem évszázados katasztrófához vezet” – figyelmeztetett Szergej Lavrov.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések