A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Költségvetési csalás ügyében indított eljárást a Magyar Ökölvívó Szövetség


Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szövetség (MÖSZ) lemondott elnöke szerint a sportág érdekeit szolgálja a megtisztulás, ezért indítottak eljárást költségvetési csalás ügyében elnökségi tagok ellen. Kassai László vezetőségi tag szerint viszont az elnök nem kezelte megfelelően a pénzügyeket.

A korábbi alelnök Kurtucz Csabát január 14-én egyhangúlag választották meg elnöknek. Azonban ahogyan arról az Index is beszámolt, a sikerek ellenére – többek között két olimpiai kvótát szereztek a bokszolók az Európa Játékokon – viszonya megromlott az elnökségi tagokkal, aminek következtében október 10-én az elnök és az elnökség is lemondott.

Kiderült, hogy olyan költségvetéssel rendelkezünk, mely finoman szólva pazaroló-költekezőnek mondható. Mondok rá egy példát:

egész éves dologi kiadásaink 172 milliót irányoztak elő. Ezzel szemben a 6. hónap 31. napján már 340 millió volt a költés

– számolt be, majd hozzátette, szerintük az elnök a mandátumának első szakaszában érvényes munkaszerződés nélkül vette fel a fizetését.

Kassai azt mondta, hogy 700 millió forintot kap a szövetség a magyar államtól, amelyből 300 millió forint a bérköltség, míg az egyesületeknek 125 millió forint jut, így a költségvetésből több tételt úgy költöttek el, hogy arról ők nem tudtak. Leszögezte: szeretnének, tiszta, átlátható működést – írja az MTI. 

Kurtucz Csaba a vádakra reagálva elmondta: a MÖSZ nem 700, hanem 580 millió forintot kap az államtól, a költségvetése pedig stabil, sőt még tartalékokkal is rendelkezik. Ugyanakkor megjegyezte, bizonyos forrásokat át kellett csoportosítani. Állítása szerint az olimpiai felkészülésre nem különítettek el megfelelően pénzt, hogy meg tudják tartani az edzőtáborokat. Visszaemlékezése alapján ő már ekkor lépéseket tett, és a szövetségi kapitányt is ekkor mozdították el a pozíciójáról.

AZ ELNÖKSÉG BIZONYOS TAGJAI ELLEN ELJÁRÁST INDÍTOTTUNK KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS MIATT. EZ FOLYAMATBAN VAN, A RENDŐRSÉGGEL FELVETTÜK MÁR A KAPCSOLATOT, A NYOMOZÁSI SZAKASZ ELINDULT

– közölte, hozzátéve, hogy az ökölvívás érdekeit szolgálja ez a tisztulási folyamat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések