A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kocsis Máté: Titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról


Magyar titkosszolgálati jelentés készült a déli határnál megjelenő terrorkockázatokról, terrorista csoportok jelenlétéről, a terrorizmus és a migráció összefüggéséről, mondta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában. A jelentés apropója a szerb-magyar határ közelében történt pénteki lövöldözés lehet, amiben a rendőrség közlése szerint hárman meghaltak, egy negyedik ember pedig súlyosan megsérült.

Kocsis Máté elmondása szerint a szóban forgó jelentést egyelőre az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagjai ismerhették csak meg, de hétfőn kezdeményezni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra. Ez úgy történhet meg, hogy a bizottság kérésére a jelentést tevő titkosszolgálat dönthet a titkosítás feloldásáról. A politikus szerint „ez nem állhat meg a titkosított szolgálati jelentések szintjén, mindenkinek tudnia kell az Európát a leginkább égető problémáról”.

Kocsis Máté arról is beszélt, hogy a lövöldözés előtti napon személyesen bizonyosodott meg Ásotthalmon arról, hogy „a helyzet egyre rosszabb, most már a magyar határvédők, határvadászok és rendőrök biztonsága is konkrétan veszélyben van, hiszen már éles lőszert is használnak a migránsbandák, a terrorsejtek”. A fideszes politikus szerint a képek és felvételek nem adják vissza azt az „elképesztő állapotot, hangulatot, veszélyt a sok-sok milliárdos kárt, de a határvédők által végzett áldozatos és bátor munkát sem.”

Kocsis Máté azt is elmondta, hogy ki a felelős a déli határnál kialakult helyzetért: Brüsszel.

Úgy fogalmazott: minden egyes terrorcselekményért a brüsszeli politika a felelős; a migránsútvonalak ugyanis nemcsak a terroristákat, hanem a fegyvereiket is hozza, ami ellen minden erővel fel kell lépni. A frakcióvezető szerint a jövő évi EP-választásnak is „meghatározó vitája lesz Brüsszel elhibázott, rossz migrációs politikája”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések