A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Katarina Barley: "Katasztrófa lenne, ha Magyarország pénzhez jutna"


Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke mindenáron megakadályozná, hogy Magyarország végre megkaphassa a neki tényszerűen járó európai uniós forrásokat.

„Katasztrófa lenne" – jelentette ki Katarina Barley német szociáldemokrata politikus arra a felvetésre, hogy mi történne, ha Magyarország megállapodna az Európai Bizottsággal, és végre megkapná a neki tényszerűen járó uniós forrásokat. Az Európai Parlament alelnöke az Euractiv beszámolója alapján azt állítja, hogy

a déli államok hagyják megfulladni a migránsokat, mert más kormányok – köztük a magyar – nem hajlandók befogadni őket, ez pedig teljesen ellentétes az Európai Unió értékrendjével.

A korábbi német igazságügyi miniszter amiatt aggódik, hogy az elviselhetetlen migrációs helyzet miatt az európai politika a szélsőjobboldal felé mozdul el, legfontosabb feladatának pedig azt tekinti, hogy a jövő évi európai választásokon meghiúsítsa az „antidemokratikus" jobboldal sikerét, amely a jogállamiság helyett a tekintélyuralomban hisz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések