A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jean-Claude Juncker: Ukrajna a társadalom minden szintjén korrupt ország


Óva int Ukrajna elhamarkodott európai uniós csatlakozásától Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság korábbi elnöke, volt luxemburgi miniszterelnök, aki szerint Ukrajna a társadalom minden szintjén korrupt ország.

„Bárki, akinek bármi köze is volt Ukrajnához, az tudja, hogy ez egy olyan ország, amely a társadalom minden szintjén korrupt”

– mondta Juncker az Augsburger Allgemeine című lapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.

„Az erőfeszítések ellenére nem állnak készen a csatlakozásra, hatalmas belső reformfolyamatokra van szükségük” – folytatta Juncker. Szerinte az EU rossz tapasztalatokat szerzett néhány új tagországgal kapcsolatban a jogállamiság tekintetében, és ezt nem szabad megismételni.

„Nem szabad hamis ígéreteket tenni az ukrán népnek, akik nyakig ülnek a szenvedésben. Nagyon dühös vagyok egyes európai hangok miatt, akik arról próbálják meggyőzni az ukránokat, hogy azonnal tagok lehetnek. Ez sem az EU-nak, sem Ukrajnának nem lenne jó” – mondta Juncker, hozzátéve, hogy ugyanakkor „európai perspektívát” kell fenntartani Moldova és Ukrajna számára. A Bizottság volt elnöke szerint lehetővé kell tenni, hogy a két ország részt vehessen az európai integráció egyes részeiben. „Azon kell dolgoznunk, hogy lehetővé tegyünk valami részleges csatlakozást, a majdnem-bővítés intelligens formáját” – tette hozzá.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések