A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Izrael "páratlanul brutális" hadműveletet tervez a Hamász ellen


Izrael katonai művelete a Hamász ellen "páratlanul brutális lesz" - állítja a Reuters megbízható forrásokra hivatkozva.

"Izrael azonnali stratégiája az, hogy lerombolja a gázai infrastruktúrát, akár súlyos civil áldozatok árán is, az enklávé lakosságát az egyiptomi határ felé szorítja, és a Hamászt támadja a csoport által a műveleteihez épített labirintusszerű földalatti alagutak felrobbantásával" - írja a hírügynökség.

Izraeli tisztviselők névtelenül azt mondták, hogy nincs világos elképzelésük arról, hogyan nézhet ki Gáza háború utáni jövője. Az Egyesült Államokat aggasztja ennek a tervnek a hiánya. 

A „Swords of Iron” kódnevű katonai hadművelet páratlan lesz, és nem hasonlít semmihez, amit Izrael a múltban Gázában hajtott végre.

Anthony Blinken külügyminiszter és Lloyd Austin védelmi miniszter múlt heti izraeli látogatásai során egyebek mellett szóba került a Gázai övezet háború utáni terve.

A katonai művelet is kérdéseket vet fel, tekintettel a Hamász földalatti alagútjainak nagyságrendjére.

Regionális katonai szakértők szerint a fegyveresek felkészültek az invázióra azzal, hogy különböző aknákat helyeztek el a rajtaütéses támadásokhoz.

Korábban Izrael volt védelmi minisztere azt mondta, hogy hónapokig tartana legyőzni a Hamászt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések