A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét “diáktüntetést” szerveznek, tegnap az EP-ben tartottak panasznapot


A pedagógusok világnapja és a hídfoglalás első évfordulója alkalmából szervez akciót az Országos Közös Akarat (OKA) és az Egységes Diákfront (EDF) a Karmelita kolostor elé, ahova terveik szerint a tanárok és a diákok fehér ruhában mennek majd, később pedig minden Fidesz-irodához egy fehér rózsát juttatnak el. 

A drámai hatás azonban itt nem ér véget, ugyanis a Tanítanék Mozgalommal kibővülve az 1956-os szabadságharcosok emléke elől is elhappolják a megemlékezést, mivel ekkorra tervezik a nagy tüntetésüket, amibe a lehető legtöbb szervezetet szeretnék bevonni. Minderről az Egységes Diákfront vezetői számoltak be, akik ezúttal az EP-ben panaszolták el a képviselőknek, hogy milyen (szörnyű) az oktatás és a jogállamiság helyzete Magyarországon. Mindeközben Törley Katalin és Donáth Anna kénytelen volt az Olimpia parkban találkozni.

Kicsit már kezd nevetségessé válni, hogy a baloldal és a maguk köré édesgetett fiatalok is az EP-be járnak panaszkodni hazánkról. Korábban ugyanis Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője fogta kézen Pankotai Lilit és társait, hogy meséljék el az Európai Bizottság alelnökének, az amúgy is magyarellenes Věra Jourovának, hogy milyen az oktatás helyzete hazánkban, és milyen rendőri atrocitás éri azt, aki ez ellen tüntetni mer. Úgy tűnik azonban, hogy S politikai detoxra készülő alelnök nem tud már mit tenni ez ügyben, ezért további fiatalokat rángattak ki Brüsszelbe egy kis panaszdélutánra.

Mostani delikvenseik – az Egységes Diákfront vezetői – az EP-képviselőknek elmondták, hogy milyen az oktatás helyzete Magyarországon, miként vitték át a parlamentben a képviselők a “bosszútörvényt” és milyen rendőri erőszak áldozataivá váltak. Mellékesen jegyezzük meg, hogy az Eurostat adatai szerint  a pedagógusok számát illetően jobban állunk, mint az uniós átlag, ugyanis Magyarországon 10,6 diák jutott egy tanárra, míg az uniós átlag 12,1. A “bosszútörvény” átvitele pedig úgy történt, ahogyan az egy demokratikus országban történik: a többség megszavazta. Az pedig, hogy a kormánypártoknak van többsége, nem a politikusok, hanem a szavazók lelkén szárad.

Azonban vessünk néhány pillantást az állítólagos rendőri erőszakra és a “koholt vádakra”.A Pesti Srácok ugyanis több alkalommal is kiment a tüntetésekre – volt, ahol meg is támadták őket a “békés tüntetők” –, ahol több volt a politikus, mint a tüntető, vagy éppen a baloldali politikusok gerjesztették a feszültséget és tolták rá a tüntetőket a rendőrsorfalra. A Metropol által készített felvételeken például jól látszik, ahogyan a momentumos Gelencsér Ferenc éppen ezen dolgozik. A demonstrálókat viszont egyébként sem kellett félteni, hiszen maguktól is szidalmazták a rendőröket, szedték szét a kordonokat, dobálták és rugdosták a készenléti rendőröket. Az egyik alkalommal pedig a Fidesz Lendvay utcai székházához mentek, ahova be akartak törni. Ez az akció sem volt persze spontán, hiszen a tömegben már osztogatták a cédulákat, hogy mi a következő állomás.

JOGOS VOLT A RENDŐRI INTÉZKEDÉS

A baloldaltól már korábban is láthattuk, hogy a rendőrök szidalmazása, köpködése, lökdösése arra megy, hogy valamelyiküknél elszakadjon a cérna és azt lehessen mondani, hogy rendőri túlkapás történt. Csakhogy az Országos Rendőr-főkapitányság szerint jogosan jártak el a rendőrök, amikor kényszerintézkedést hajtottak végre többszöri felszólítást követően, és akkor is, amikor őrizetbe vettek tüntetőket, köztük a Momentum képviselőjét, Tompos Mártont.

SEGÍTSÉG A TÜNTETŐKNEK

Az agresszív tüntetők mögött nem meglepő módon ugyanaz a társaság áll, mint minden baloldali tüntetés mögött. A Helsinki Bizottság például Tüntess okosan tájékoztatóval állt elő annak érdekében, hogy a szülők és diákok tudják, hogy mit tehetnek meg és mit nem egy kordonbontás alkalmával, a TASZ pedig az eseményre megfigyelőket küldött. Az Amnesty International is bekapcsolódott a tüntetések szervezésébe, a tanárok hangadójáról, a volt pedagógusról, Nagy Erzsébetről (PDSZ) pedig kiderült, hogy neki teljesen mindegy, miről van szó, csak kormányellenes legyen. Hol a Migration Aidhez csatlakozik, hol a FreeSZFE mellett áll ki, de a 15 éves fiúval szexuális kapcsolatot teremtő volt pedagógus asszisztens, Bite Zsolt mellett is kiállt.

AZ EP-BEN LE VANNAK DÖBBENVE A KÉPVISELŐK

A most raporton lévő két fiatal állítása szerint az EP-képviselők le vannak döbbenve, hogy mi folyik Magyarországon, és pártállástól függetlenül támogatásukról biztosították őket, sőt, azt az ígéretet kapták, hogy még az ősszel összehívnak egy parlamenti meghallgatást a magyar oktatás helyzetéről. Reméljük, erre a kupaktanácsra meghívják a kormánypárti EP-képviselőket is, akik videóval és fotókkal igazolhatják, hogy a békésnek beállított tüntetés nem fedi a valóságot.

KÖVÉR LÁSZLÓ KITILTOTTA TÖRLEY KATALINT A KÉPVISELŐI IRODAHÁZBÓL

Donáth Anna ma délután a magyar oktatás ügyéért küzdő szervezetekkel egyeztetett találkozót, hogy az együttműködési lehetőségekről beszélgessenek. A megbeszélést a parlamenthez közeli Képviselői Irodaházba szervezték, de a beléptetéskor kiderült: Törley Katalint – a Tanítanék Mozgalom vezetőjét – Kövér László minden, az Országgyűlés fennhatósága alá tartozó épületből kitiltotta egy tavalyi, parlamenti tiltakozó akciója miatt. A Momentum EP-képviselője azonban ragaszkodott hozzá, hogy minden általa meghívott szervezet részt vegyen az egyeztetésen, ezért végül az összes egybegyűlt az irodaház melletti Olimpia parkba vonult át, és ott folytatták le a megbeszélést.

Szégyen, hogy azok, akik tönkretették a magyar oktatást, szabadon járhatnak-kelhetnek a Magyar Országgyűlés felügyelete alá tartozó épületekben, aki viszont a magyar oktatás megmentéséért küzd, azt kitiltják onnan

– kommentálta a történteket Donáth Anna, aki szerint az egyeztetés így is konstruktív hangulatban telt.

Forrá: PestiSrácok.hu

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések