A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Iránban azt kiabálták a tüntetők, hogy „Halál Franciaországra és Angliára”


Teheránban több százan tüntettek a francia és brit nagykövetség előtt kedd este egy gázai kórházat ért támadást követően.


Legalább 200 ember meghalt kedden egy gázai kórházat ért rakétatalálatban – közölte a Hamász palesztin iszlamista szervezet egészségügyi minisztériuma, amely Izraelt tette felelőssé a történtekért. Az izraeli hadsereg a csapást a Hamásszal szövetséges Iszlám Dzsihád palesztin szervezet sikertelen rakétaindításának tulajdonította.

Teheránban a tüntetők azt kiabálták, hogy „Halál Franciaországra és Angliára”, miközben tojásokkal dobálták meg a francia diplomáciai képviselet falát.  A tüntetések békésen értek véget kora hajnalban.

Izraelnek és az Egyesült Államoknak nincs nagykövetsége Teheránban, mivel a két ország és Irán között nincsenek diplomáciai kapcsolatok.

Az AFP francia hírügynökség fotósa szerint korábban több ezer ember gyűlt össze a Teherán központjában lévő Palesztina téren, hogy hangot adjanak felháborodásuknak.

Ebrahim Raiszi iráni elnök szerdán gyásznapot hirdetett, és azt vetítette előre, hogy a kórház elleni támadás visszaüt majd Izraelre és amerikai szövetségesére.

„A gázai kórház palesztin sebesültjeire ledobott amerikai–izraeli bombák lángja hamarosan felemészti a cionistákat” – mondta Raiszi, akit az IRNA helyi hírügynökség idézett.

Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter az X-en közzétett üzenetében „globális egységre” szólított fel Izrael, „az Iszlám Államnál is gyűlöltebb bitorló rezsim” ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések