A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Irán "esetleges offenzívára" készülve tart nagyszabású hadgyakorlatot


Kétnapos nagyszabású hadgyakorlatot tartanak az iráni szárazföldi erők - jelentette a Tasznim félhivatalos iráni hírügynökség pénteken.

A hírügynökség közlése szerint összesen négy harci egység vesz részt az Iszfahán tartományban megtartott hadgyakorlaton, az ország középső részén. A gyakorlat célja a gyalogság műveleti felkészültségének ellenőrzése, páncélozott járművek, rakéták, az elektronikus hadviselés és egyéb új fegyverek tesztelése.

A hadgyakorlatot a hírügynökség jelentése szerint a "legutóbbi fenyegetések miatt hajtják végre".

A gyakorlat utolsó két fázisában a szárazföldi erők partvédelmi manővereket, éjszakai műveleteket és ellentámadásokat fognak gyakorolni "a régióban az esetleges offenzíva esetére."

Irán a Gázai övezetet irányító palesztin terrorszervezet, a Hamász támogatója, és az Egyesült Államok és nyugati szövetségesei a gázai konfliktus kezdete óta többször óva intették Teheránt, hogy ne avatkozzon be. Az iráni külügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy ha folytatódik az övezet izraeli ostroma, akkor az "ellenállás tengelye" nem marad tétlen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések