A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húszezer forintért késelte meg rokonát


A férfi ötször szúrta meg az áldozatot


Nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy férfi ellen, aki húszezer forint megszerzéséért késelte meg rokonát - közölte a Heves Vármegyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Konkoly Thege László tájékoztatása szerint a középkorú elkövető jó viszonyt ápolt a sértettel, akit februárban arra kért: autójával vigye be őt Egerbe a környékbeli településen lévő otthonából. A falubeli rokon elment a vádlottért, majd együtt a városba utaztak. Az utas látta azt az összesen húszezer forint értékű bankjegycsomagot, amit a sofőr a járműben tartott.

Céljukhoz érve a férfi a pénz megszerzése érdekében előkapott egy konyhakést, amellyel ötször megszúrta a sofőrt, akit a fején, a vállán és a mellkasán is ért szúrás.

A szóvivő tájékoztatása szerint a vezető végül kiugrott a járműből, és segítségért kiáltozva elszaladt. A vádlott - miután magához vette a húszezer forintot - szintén kiszállt az autóból, a kést egy közeli csatornába dobta, majd taxit hívott, amivel hazavitette magát. A fuvardíjat az erőszakkal megszerzett pénzből egyenlítette ki.

A főügyészség a vádiratában fegyházbüntetés kiszabását kérte az elkövetőre az ügyben eljáró bíróságtól, javasolva, hogy zárja ki őt a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből, és kötelezze a szakértői vizsgálatok kapcsán felmerült több mint kétmillió forint bűnügyi költség megfizetésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések