A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hunter Biden ma bíróság elé áll: akár 25 évet is kaphat


Hunter Biden, Joe Biden jelenlegi amerikai elnök fia minden bizonnyal ártatlannak vallja majd magát az illegális fegyvertartással kapcsolatos vádakban.

Hunter Biden ellen több bűncselekmény miatt emeltek vádat egy 38-as kaliberű Colt Cobra revolverrel összefüggésben, amit 2018-ban vásárolt valakitől.

Az ifjú Bident egyrészt azzal vádolják, hogy amikor kitöltötte a fegyvervásárláshoz szükséges űrlapot, két hazugságot is leírt. Az egyik hazugsága az volt, hogy akkoriban nem fogyasztott kábítószert.
Ugyanezen nyilatkozat alapján egy harmadik vádpontot is felhoztak ellene, amiért illegálisan birtokolta a fegyvert. Gyanús, hogy a fegyvert 2018 októberében mindössze 11 napig tartotta magánál, majd gyorsan megszabadult tőle.

Hunter Biden ügyvédje, Abbe Lowell arról tájékoztatta a bíróságot, hogy védence ártatlannak fogja vallani magát a kedden, helyi idő szerint délelőtt 10 órakor tartandó bírósági tárgyaláson, amelyet a Bidenek szülővárosában, Wilmingtonban lévő szövetségi bíróságon tartanak.

Hunter Biden egy neki kedvezőtlen bírósági döntés esetén akár 25 év letöltendő börtönbüntetést is kaphat.

Lowell, Biden ügyvédje arra kérte az ügyben eljáró Christopher Burke bírót, hogy engedélyezze a Kaliforniában élő Biden számára, hogy ne személyesen, hanem videohívás útján jelenjen meg a bíróságon. Ezt a kérést a bíróság elutasította.

A vádlott nem részesülhet különleges bánásmódban ebben az ügyben  

— írta Burke az indoklásában.

Júliusban Hunter nem tudott megkötni egy megállapodást David Weiss szövetségi ügyésszel, amely felmentette volna a fegyverrel kapcsolatos vádak alól, viszont cserébe bűnösnek kellett volna vallania magát két adóvádban. Ha Hunter megkötötte volna az alkut, az ügyészség ígérete szerint biztosan megmenekült volna a börtöntől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések