A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hollandia tízmillió eurós segélyt nyújt Gázának


A támogatást gyógyszerre, élelmiszerre és ivóvízre szánják


A holland kormány további 10 millió eurót (mintegy négymilliárd forint) ad a gázai lakosok humanitárius megsegítésére – jelentette be Liesje Schreinemacher holland külkereskedelmi és fejlesztési együttműködésért felelős miniszter kedden.

Az NL Times című angol nyelvű holland napilap beszámolója szerint a támogatást többek között az ENSZ-en és a Vörös Félhold nevű segélyszervezeten keresztül juttatja el Hollandia.

Schreinemacher a holland nemzetbiztonsági tanács keddi ülése után közölte, hogy a kormány „rendkívül aggódik”, mivel a nemzetközi segélyszervezetek humanitárius katasztrófára figyelmeztetnek Gázában. Hollandia a támogatást gyógyszerre, élelmiszerre és ivóvízre szánja – mondta.

A miniszter elismerte, hogy a segélyek eljuttatása a megfelelő helyekre kihívást jelent Gázában, ezért is támogatja egy Egyiptomon keresztül vezető humanitárius folyosó létrehozását a segélyszállítmányok számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések