A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Harci helikopterek szállnak a Balaton fölé


Hazai és külföldi helikopterek speciális feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban, lakott területek közelében.

Nemzetközi helikopterharcászati oktatóképző gyakorlatot tartanak október 2-20 között a pápai MH 47. Bázisrepülőtéren – olvasható a repülőtér sajtóközleményében, írja a VEOL.

Mint írják, az Európai Védelmi Ügynökség által szervezett gyakorlat során hazai és külföldi helikopterek speciális feladatokat fognak végrehajtani alacsony magasságban, lakott területek közelében.

Hozzáteszik:

a repülések Veszprém vármegyét és Somogy vármegye északi részét érintik, kiemelten Pápa város, a volt Kenyeri repülőtér és a Siófok-Kiliti repülőtér térségét, valamint az MH Böszörményi Géza Csapatgyakorlótér Parancsnokság gyakorló- és lőtereit.

A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát, írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések