A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamiltont zavarja, hogy csak „fehér férfiak” ülnek a vezetői székekben


Lewis Hamilton szerint a változást felülről kell kezdeni, így nem tartja pozitív üzenet azt, hogy csak „fehér férfiak” vezetik a Forma-1-es csapatokat és a sportágat.

A hétszeres világbajnok ismét az egyenlőtlenség ellen és a egy diverzebb sportág mellett szólalt fel. A 2019-ben megalapított Hamilton Bizottság révén próbál segíteni az alulreprezentált színesbőrű közösségnek abban, hogy megtalálják a hangukat az autósportban és hozzá kapcsolódó szektorokban. Ugyanakkor a 38 éves pilóta szerint a vezetői kar összetétele nem reprezentálja a változtatni akarást és a sokszínűséget.

A Mercedes versenyzője kiemelte, még mindig ő az egyetlen színesbőrű versenyző a királykategóriában, tovább azt is hozzátette, hogy Jessica Hawkins volt az első nő, aki az elmúlt 5 évben F1-es autót tesztelhetett.

„Úgy érzem, változtatnunk kell a kritériumokon, és biztosítanunk kell, hogy valóban legyen hatásunk. Ha érkezik egy új csapat, annak sokszínűbbnek és diverzebbnek kell lennie. Lehetőséget kell teremteni egy női versenyzőnek, hogy bejusson ide. Felülről kell elkezdnünk a változtatást. Jelenleg csak fehér férfiak ülnek vezető pozícióban. A sokszínűség tényleg hiányzik a piramis csúcsán, fentről kell haladnunk lefelé. Mindenki férfi, és ezen változtatni kell.”


Hamilton látja a lehetőséget az Andretti csapatban

A hétszeres világbajnok szerint az amerikai istálló megjelenése remek lehetőséget teremthet, és újabb munkahelyeket hozhat létre.

„Nem arról van szó, hogy támogatom az Andrettit, de versenyzői oldalról nézve mindig izgalmas, ha több autó kerül a rajtrácsra. Ott van a 11. csapat ötlete… nálunk több, mint 2000 ember dolgozik, így rengeteg munkahelyet teremtene. Viszont a kritériumok elég szigorúak, amit mindenkinek tiszteletben kell tartania.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések