A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hamász: Izrael négy nappal ezelőtt felszólította az al-Ahli kórház vezetését az intézmény kiürítésére


A Hamász által vezetett gázai egészségügyi minisztérium állítja, hogy a kedd este kigyulladt al-Ahli kórház igazgatóját már vasárnap figyelmeztette az izraeli hadsereg, hogy ki kellene ürítenie az intézményt.

A helyi hatóság elmondása szerint a kórházat szombaton két tüzérési lövedék találta el, másnap pedig az izraeli hadseregtől felhívták Dr. Maher Ajad kórházigazgatót, és gyakorlatilag letolták, miért nem ürítette már ki az egész létesítményt az előző napi figyelmeztető lövések után.

Kedd este támadás érte a gázai al-Ahli baptista kórházat, az intézményt ellapő lángokban több száz ember halhatott meg. Az áldozatok számáról egymástól eltérő becsléseket közölt Izrael és a Gáza, és a felelős kiléte is vita tárgyát képezi.

Palesztin szervezetek az izraeli légierőt okolják, Izrael viszont videófelvételeket mutatott be, melyek szerinte azt bizonyítják, hogy a Gázai övezetet társbérletként használó Iszlám Dzsihád terrorszervezet egyik elhibázott rakétaindítása okozta a robbanást.


A katasztrófa után több közel-keleti országban is a palesztinokat ért atrocitások ellen tiltakozó emberek vonultak utcára, az események pont Joe Biden izraeli látogatása idején kavartak komoly diplomáciai vihart.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések