A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halált okozó gondatlan veszélyeztetéssel vádolnak egy magyar tanárnőt


A nakpözis tanárnőt foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolják. Ezt közölte a Budapesti IV. és XV. Kerületi Ügyészség. A pedagógus tanítványa volt az a kisfiú, akinek 2022. januárjában, egy szülinapi ünnepségen, gondatlanul földimogyorós édességet adott.


Mint írták, a hatéves gyermek fogyasztott az édességből, aminek következtében olyan súlyos allergiás reakció jelentkezett nála, hogy

az életét a mentők sem tudták megmenteni.

A vádirat szerint a vádlott tisztában volt azzal, hogy a kisfiú mogyoróallergiában szenved, mivel azt a szülők a gyermek tanulói adatlapján, a szülőknek szóló kérdőíven, továbbá az üzenőfüzetben is jelezték.

A főügyészség az esetről azt írta, hogy a vádbeli napon a tanteremben az egyik gyermek születésnapját ünnepelték, amelynek során az ünnepelt által hozott, bolti csomagolású édességeket. Köztük földimogyorós krémmel töltött ostyarudat. A vádlott az ünnepelttel együtt szétosztotta a gyermekek között úgy, hogy minden padra tettek egy-egy tányért.

„A tanárnő személyesen felelős”
Az allergiás kisfiú rövid időn belül rosszul lett az ostyarúdtól, ezért a szülei érte mentek, és orvoshoz indultak vele. A gyermek állapota azonban útközben romlott, így egy benzinkútnál mentőt hívtak hozzá, ám az életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni.

„A vádlott – aki munkaköri leírása szerint személyesen felelős a felügyeletére bízott tanulók testi, érzelmi és morális épségéért – gondatlanul megszegte a foglalkozása szabályait. Ez közvetlen ok-okozati összefüggésben állt a halálos eredménnyel” – írták a közleményben.

Jelezték továbbá, hogy az ügyészség „próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint a tanítói foglalkozás gyakorlásától történő határozott idejű eltiltást” indítványoz a vádlottal szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések