A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálra gázoltak egy nőt Berettyóújfaluban


Október 3-án 17 óra körül Berettyóújfaluban, a Dózsa György utcában egy személyautó eddig tisztázatlan körülmények között elütött egy 69 éves nőt - számolt be róla a rendőrség.


A balesetben a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy az áldozat az útról a járdára repült, és nemcsak a kalapja, de az egyik cipője is leesett. A baleset után egy arra járó mentőegység kezdte meg a mentést, hozzájuk csatlakozott később még egy egység, illetve egy mentőhelikopter is, ám a nő életét így sem tudták megmenteni.

Az esettel a Ripost is foglalkozott, a lap egy szemtanút idézve arról írt, hogy a gázoló vélhetően versenyezhetett egy másik kocsival. A leírás szerint az áldozat nem rögtön a járdára repült, hanem előtte a magasba repült fel, utána zuhant egy üzlet bejáratához.

Ezt látta a szemtanú, a rendőrség is reagált

„Egy sötét BMW és a balesetben résztvevő autó állt a templom mellett a járdánál a balra kanyarodó sávban. Amikor zöldre váltott a lámpa, kifordultak a Dózsa György utcára. Az elölről induló BMW a belső sávban, a balesetben résztvevő pedig erőteljesen gyorsítva a külsőben. Amikor a BMW mellé ért, az nyomott egy kövér gázt – olyan füstöt lökött, hogy nem értettem, hogyan lehet műszakija egy ilyen autónak. A lámpától hátulról nem láttam, hogy melyik autó volt előbb, de körülbelül egymás mellett haladhattak. A következő pillanatban fékcsikorgás, puffanás és egy magasba repülő test. Ennyi látszott a balesetből a sarokról. Gyalog voltam, de mire az egykori vasbolt magasságába értem, ahol az ajtóban a test feküdt, már meg is állt egy mentő. Szóval nagyon hamar megérkeztek, de amilyen magasra repült az áldozat, nem tűnt valószínűnek, hogy segíthetnek rajta. A test mellett akkor már voltak páran, úgy gondolom, hogy a törött autóból” – idézte a lap a facebookos szemtanúi beszámolót, melyről képernyőképet is közöltek a cikkben.

Isten nyugosztalja, Marika néni…

- írta az asszony egyik ismerőse. De azt is sokan firtatják a neten a lap szerint, hogy ha a baleset helyszínétől 200-200 méterre mindkét irányban lámpás kereszteződés van, ahol biztonságosan átkelhetett volna, miért az úton rohant át az asszony.

A Ripost a rendőrséget is megkereste, ők azonban cáfolták, hogy gyorsulási verseny okozta a balesetet.

„Tájékoztatom, hogy a helyszínelés adatai és az eddig rendelkezésre álló információk alapján egyértelműen kizárásra került az, hogy »illegális gyorsulás« előzte meg a balesetet” 


– tájékoztatta a lapot a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések